the Institute of Professional Goldsmiths.

Vakmanschap gaat over hoogwaardige competenties en het bereiken van sublieme kwaliteit. De toewijding van goudsmeden door de eeuwen heen heeft geleid tot exquisiete werkstukken bewonderd door connaisseurs over de gehele wereld. In 1984 kwamen vier leraren van the Sir John Cass School of Jewellery (nu deel van de London Guildhall University) bij elkaar om het Institute of Professional Goldsmiths op te richten. Zij vonden dat er een standaard moest komen om het peil van het vakmanschap te bewaken en zagen de noodzaak voor het ontwikkelen en instellen van “good practises”  in het vak van professioneel Goudsmid. Een van de voornaamste bezorgdheden van het Instituut is de continuïteit van het vak en de benodigde opleidingen van jonge vakmensen. Het Institute of Professional Goldsmiths ontwikkelde , sponsorde, en blijft  betrokken bij de examens onder auspiciën van de City of London en het Guilds of London Institute.

Institute of Professional Goldsmiths.
The Institute of Professional Goldsmiths is het kwalificerende instituut voor degene die als vakman of vrouw betrokken zijn bij het goudsmids- en zilversmidsvak. Het Instituut ontwikkelt en assisteert bij de ontwikkeling van positieve en acceptabele trainingsmethoden, zowel als het professionele gedrag. Het Instituut is 25 jaar geleden opgericht door gelijkdenkende vakmensen die bezorgd waren over het verdwijnen van het traditionele vakmanschap. Het instituut is uitsluitend opgericht ter bevordering, aanmoediging en het bewaken van de allerhoogste standaard van vakmanschap, zowel in Engeland als internationaal.
Het Institute of Professional Goldsmiths bestaat uit gewone leden en “Fellows” en allen zijn ambachtelijke vakmensen die erkend zijn voor hun uitzonderlijk niveau en de professionele eisen die zij aan zichzelf stellen. Aan het hoofd van het Instituut staat een General Committee, bestaande uit Fellows van de verschillende disciplines. Het General Committee van het Instituut verschaft het mechanisme waarbij alle leden van het Instituut hun mening kunnen geven en beslissingen kunnen beinvloeden. Het Instituut is onafhankelijk en zelfstandig, zelf financierend en vrij van enige invloed of controle van buiten af.

De doelstellingen van het Instituut.

  • Het bereiken en vasthouden van de hoogst haalbare standaard van vakmanschap.
  • Het neerleggen van de juiste classificaties van leden en Fellows en het recht verlenen aan Fellows op het gebruik van de letters FIPG.
  • Het promoten van professioneel gedrag van de leden van het Instituut.
  • Het promoten van het algemeen belang van de leden.
  • Het aanmoedigen en het promoten van het ambacht van professioneel goudsmid en het houden van examens voor het bewaken van de juiste standaard.
  • Het publiceren en het distribueren van literatuur relevant aan het vak van professioneel goudsmid.
  • Het oprichten van secties en branches van het Instituut voor geografische of andere redenen.
  • Deelnemen aan iedere andere activiteit consistent met bovenstaande doelstellingen.


Fellowship
Aspirerende “Fellows” moeten een minimum van 4 jaar opleiding hebben en vervolgens niet minder dan 10 jaar full-time aantoonbare werkervaring binnen het vak van professioneel goudsmid. Van aspirerende Fellows wordt verwacht dat zij aanwezig zijn bij een interview waar hun werk kan worden bekeken en beoordeeld.  Fellowship geeft onmiddellijk recht op het gebruik van de letters FIPG en het gebruik van het IPG merkteken in de sieraden. Iedere Fellow krijgt een certificaat van het Instituut en is gerechtigd om aan alle activiteiten van het Instituut deel te nemen.

Veel Fellows van het Institute of Professional Goldsmiths zijn vanwege hun kennis en vakbekwaamheid  veel gevraagd als jurylid van verschillende nationale en internationale ontwerpprijsvragen. Alle leden van het Instituut hebben stagiaires of leerlingen, geven les op scholen en onderwijsinstellingen en zijn met veel enthousiasme bereid om hun kennis en vakmanschap te delen en door te geven aan de volgende jonge generatie. Fellows van het Institute of Professional Goldsmiths tellen onder hun opdrachtgevers leden van verschillende vorstenhuizen, adelijke families, de Sultan van Brunei, Arabische Sheiks en prinsen, veel sportorganisaties en rocksterren.

Het Nederlands Gilde van Goudsmeden en the Institute of Professional Goldsmiths zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Beide organisaties hebben dezelfde doelstellingen en zijn tot de conclusie gekomen dat het niveau van toelating gelijkwaardig is.

()

Geplaatst: 11-Apr-2009)

Verklaring van de herkomst van goud en diamant.
Verklaring van de herkomst van go...
Praktijkopleider van het Jaar
PERSBERICHT. ...
Polijst workshop door Stephen Goldsmith MNGG FIPG
Polijst workshop door Stephen Gol...
Lezing Vakmanschap.
Lezing over Vakmanschap tijdens d...
the Institute of Professional Goldsmiths.
...

Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing

 


Altijd al willen weten wat karaat, een facet of diamanteren is? Zoek het op in onze woordenlijst!

   
Bezoek de website van Verhaeg Webdesign & Webdevelopment 's-Hertogenbosch Stuur een e-mail naar Van Tol & Breet