Verklaring van de herkomst van goud en diamant.

Verklaring van de herkomst van goud en diamant.

VanTol & Breet betrekt goud en zilver van bedrijven die zijn geaccrediteerd door de London Bullion Market Association (LBMA). Deze internationale branche organisatie voor de regulering van de goud- en zilverhandel zorgt voor duidelijke richtlijnen welke ons ondersteunen om edelmetaal te kopen bij duurzame en betrouwbare leveranciers.

VanTol & Breet ondersteunt onze leveranciers bij het nieuwe initiatief “the Responsible Gold Guidance” (RGG). Bij dit internationale initiatief staat de herkomst van de edelmetalen centraal, met als doel de mensenrechten te beschermen, het voorkomen van criminele geldstromen en de financiering van georganiseerde misdaad (witwassen).

Het is voor ons niet altijd mogelijk om de herkomst van ons goud te achterhalen. Daarom is het belangrijk dat wij met onze leveranciers een formele overeenkomst hebben dat de geleverde edelmetalen niet afkomstig zijn uit conflictregio’s.

Op dit moment vallen onder conflictregio’s bijvoorbeeld Democratische Republiek Congo, Soedan, Centraal Afrikaanse Republiek, Angola, Oeganda, Rwanda, Burundi, Tanzania, Kenia en Zambia.

Ook voor diamant hebben wij verklaringen van onze leveranciers dat de door hun geleverde diamant niet afkomstig is uit landen zoals beschreven in het Kimberley Protocol (bloeddiamant) en dat uitsluitend de voorwaarden van herkomst worden gehanteerd zoals beschreven in het Kimberley Process.

Het Kimberley Process is een gezamelijk initiatief van overheden, de diamant industrie, en burgerlijke actiegroepen om de verspreiding van ruwe diamant afkomstig uit conflict gebieden te voorkomen. De handel in ruwe diamant kan worden gebruikt voor het financieren van oorlogen tegen democratisch gekozen legitieme regeringen.


(geplaatst: 15-Feb-2017)

Verklaring van de herkomst van goud en diamant.
Verklaring van de herkomst van go...
Praktijkopleider van het Jaar
PERSBERICHT. ...
Polijst workshop door Stephen Goldsmith MNGG FIPG
Polijst workshop door Stephen Gol...
Lezing Vakmanschap.
Lezing over Vakmanschap tijdens d...
the Institute of Professional Goldsmiths.
...

Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing

 


Altijd al willen weten wat karaat, een facet of diamanteren is? Zoek het op in onze woordenlijst!

   
Bezoek de website van Verhaeg Webdesign & Webdevelopment 's-Hertogenbosch Stuur een e-mail naar Van Tol & Breet