Woordenlijst
U zocht het woord diamant, wij vonden 5 resultaten.

Diamant
Diamant is een mineraal dat bestaat uit koolstof dat onder grote druk en enorme hitte miljoenen jaren geleden gevormd is. De belangrijkste vindplaatsen zijn Zuid-Afrika, Rusland en tegenwoordig AustraliŽ, Canada en landen in West Afrika. Diamant heeft een hardheid van 10 en is het hardste materiaal bekend en daarom kan alleen diamant diamant slijpen.

Diamanteren.
Ook wel diamantglanssnijden genoemd.door diamanteren kunnen hoogglans facetten en motieven gemaakt worden op metalen delen.Het diamanteren vervangt grotendeels het arbeidsintensieve guillocheren.Het verspanende werk wordt gedaan met diamantbeitels.

HRD, Hoge Raad voor Diamant.
Een onafhankelijke organisatie zonder winstbejag in Antwerpen voor de Belgische diamanthandel en -nijverheid. Zij bieden betrouwbare en onpartijdige diamantcertificaten aan. De HRD wordt gecontroleerd (oa de normering) door de Belgische overheid.

Natuurdiamant of natuurdeel. In het Engels natural.
Een deel van de ruwdiamant dat na het snijproces overblijft op de afgewerkte diamant. Meestal wijst dit op het werk van een (te) kostenbewuste snijder die zo probeert het gewicht van de ruwe diamant maximaal te behouden.

Behandelde diamant.
Een diamant waarvan de basiskleur ontstaat door een vorm van kunstmatige bestraling, vaak in samenhang met gecontroleerde opwarming (ook annealing genoemd). Andere mogelijke behandelingen van diamanten zijn: bedekken met een kleurlaag, opvullen van breuken, afbleken van vlekken d.m.v. laser, elektromagnetische conductie, witten.

Verklaring van de herkomst van goud en diamant.
Verklaring van de herkomst van go...
Praktijkopleider van het Jaar
PERSBERICHT. ...
Polijst workshop door Stephen Goldsmith MNGG FIPG
Polijst workshop door Stephen Gol...
Lezing Vakmanschap.
Lezing over Vakmanschap tijdens d...
the Institute of Professional Goldsmiths.
...

Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing

 


Altijd al willen weten wat karaat, een facet of diamanteren is? Zoek het op in onze woordenlijst!

   
Bezoek de website van Verhaeg Webdesign & Webdevelopment 's-Hertogenbosch Stuur een e-mail naar Van Tol & Breet