Collecties

VanTol & Breet voert 4 verschillende collecties met eigen ontwerpen. Alle sieraden en colliers zijn met de hand vervaardigd in eigen atelier.

the Tandi Collection.

The Tandi Collection is ontworpen met onze Zuid Afrikaanse achtergrond in gedachte. De kleur van de edelstenen en de textuur van het gebruikte goud herinnert ons aan het feit dat VanTol & Breet zijn oorsprong vindt in Johannesburg. Sommige van de afgebeelde sieraden zijn verkocht.

the Pearl Collectie.

Een favoriete collectie van VanTol & Breet. De moderne schoonheid van parels zorgt er voor dat we trots zijn op deze colectie. Uiteraard hebben wij een knoop- en rijgservice. Alle voorkomende soorten natuurlijk gecultiveerde parels komen in on deze collectie voor. VanTol & Breet verkoopt geen imitatie, gebeitste of behandelde parels.

Roma Locuta Est.

Een vakantie in Rome zorgde voor de inspiratie voor deze collectie. Het heeft maar weinig zin om Romeinse sieraden te kopiëren. Dus de vraag aan onszelf was:”Wat maakt een sieraad Romeins?” De gebruikte kleuren, de structuur en grofheid van de gebruikte materialen en een beetje donker in uitstraling, dachten wij. Sommige van de afgebeelde sieraden zijn verkocht.

the Classic Collection.

Vroeger werd met juwelen de edelstenen bedoeld die werden verwerkt in sieraden. Goudsmeden die gespecialiseerd waren in het monteren van deze edelstenen werkten als juwelenmonteur. Deze specialisatie is er bijna niet meer, Er is ook geen opleiding voor. Wij zijn er trots op dat deze kennis bij ons aanwezig is.

<span>%d</span> bloggers liken dit: