Beverley Breet

Beverley is geboren en getogen in Johannesburg, Zuid-Afrika en is van Nederlandse, Schotse en Duitse afkomst. Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij de Suid-Afrikaanse Lugvaartdiens is Beverley, sinds 1978, werkzaam geweest bij verschillende Zuid-Afrikaanse top-juweliers. In 1983, nadat René van Tol met zijn atelier bij een van deze juweliers was ingetrokken is hun samenwerking begonnen. Al snel werd het teken- en ontwerptalent van Beverley ontdekt.

ei

Het Gilde Ei. Ontwerp op verzoek van het Nederlands Gilde van Goudsmeden.

Beverley is samen met René van Tol en hun kinderen in 1993 naar Nederland verhuisd en ze heeft inmiddels de Nederlandse nationaliteit. Beverley is partner in VanTol & Breet, maar ontwerpt ook voor verschillende topjuweliers in Nederland en Belgie.

In 2012 is Beverley toe gelaten als Fellow of the Institute of Professional Goldsmiths’ in Londen in de categorie Designers na een strenge ballotage.

Zij is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het logo van het Nederlands Gilde van Goudsmeden.

Naar de klant toe is Beverley het gezicht van VanTol & Breet. U speekt met haar over uw wensen en gedachten over een nieuw ontwerp. Zij zal verschillende, meestal 3, ontwerpen voor u maken. Deze worden met de hand geschilderd en niet getekend op een computer. Ook dat is handwerk bij VanTol & Breet.

Sinds het bestaan van VanTol & Breet is er een archief opgebouwd van duizenden tekeningen en ontwerpen.

Beverley is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de VanTol & Breet winkel en het contact met klanten en leveranciers en ze beschikt over een uitgebreide kennis van diamant, edelstenen en parels.

%d bloggers liken dit: